dilluns, 11 de juny de 2007

Puigsacalm , 10 de juny.

CIM: Puigsacalm (1.515 m.)
DESNIVELL: 950 mts. aprox.
HORARI: De 4 a 5 hores, sense comptar parades.
ITINERARI: Pla d'en Xurri-Salt del Sallent-Sta. Magdalena del Mont-Puig dels Llops-Puigsacalm.
Retorn a Sta. Magdalena-Les Olletes-Can Turó-Pla d'en Xurri. (20 km a peu)Al mapa, en vermell la pujada i en verd la baixada
APROXIMACIÓ: Ctra. C152 i a les Preses desviar-se cap a St. Privat
d'en Bas. Abans d'arribar al centre del poble, trencant a l'esquerra que ens deixarà en poc més d'un kilómetre a l'àrea de picnic del pla d'en Xurri.

Seguim la pista i trobarem una cadena que impedeix el pas de vehicles. A l'esq. surt el "camí dels matxos" que també ens portaría dalt del salt de sallent. Seguir la pista i abans de creuar el torrent veurem un camí a l'esquerra. Està marcat amb troncs i passa per una zona ombrívola. Creuarem petites torrentades i anirem guanyant alçada fins situar-nos gairebé sota el salt. Creuarem el torrent principal (30 m - 2,2 km). Lloc de parada abans d'iniciar les escales de sallent. Ara el camí salva el desnivell del salt, pujant en zig-zag i passant per algún petit tram equipat amb una corda per major seguretat, tot i que no presenta cap dificultat. Quan la vegetació ens deixi podrem veure el salt. Un cop arribats a dalt, creuarem una petita valla metàl·lica, on hi ha un creuament de camins i pal indicador (45 m - 3,3 km). Girarem a l'esq. fent una suas davallada fins el salt. Creuem el torrent i un camí ens deixarà a la pista que ve del coll de Ciuret. Seguirem la pista que en diferents llaçades i amb lleu pujada ens portarà fins Sta. Magdalena del Mont. Poc abans d'arribar-hi (5m) hi ha el creuament de camins per pujar al Puigsacalm o be per baixar cap a les Olletes, que serà el nostre camí de retorn. Val la pena arribar-se a Sta. Magdalena del Mont (1:45h - 8,5 km) indret idoni per menjar alguna cosa i gaudir de la seva vista del Canigó i el pirineu oriental. L'ermita te una part convertida en refugi (lliure i guardat). Reotrnarem fins el creuament i seguirem pel que ens portarà al cim. En pocs minuts arribem al coll de Joanetes, petit collet al peu del Puig dels Llops (2:15h - 9 km). Seguirem el sender de la dreta, pujant per la cara nord del Puig dels Llops seguint les marques vermelles. Forta pujada i arribem dalt de la carena. Ens desviarem per assolir el primer cim, el Puig dels Llops (3:00h - 10,2 km) Gran vista de Sta. Magdalena del Mont, la vall d'en Bas i la Garrotxa. Retornem en 5 minuts a la carena per anar planejant fins a la darrera pujada per assolir el cim del Puigsacalm, de 1515 m. (3:20h - 11,7 km). La vista és espléndida, divisant tot el pirineu oriental des del Pedraforca al Canigó, el Montseny, Cabrera i tota la comarca de la Garrotxa als nostres peus.
Pel retorn baixarem pel mateix camí fins el coll de Joanetes i quan ens trobem la pista, seguim el sender indicat de les Olletes. (3:45h - 14,3 km) El camí perd desnivell amb rapidesa fins arribar a les Olletes, cavitat a la roca convertida en oratori (4:20h - 16,2 km) El camí segueix perdent alçada (deixem a la dreta un camí que ens portaria a Joanetes) i després d'una llarga baixada passarem pel Can Turó (4:40h - 18,8 km) i seguint la pista ens tornarà a deixar a l'area de picnic del pla d'en Xurri. (4:50h - 19,5 km).

Galeria de fotos.

Puigsacalm 10-06-07Font: MADTEAM.NET

1 comentari:

Mutur ha dit...

Gran sortida la de diumenge dia 10 al Puigsacalm, realment em va sorprendre gratament, va ser una caminada molt entretinguda que barrejava trams molt facilets i planers amb trams força tècnics que demanaven una atenció màxima. (si no volies caure al buit).
Tret dels petits incidents que anaven sorgint propis de la inexperiència, (Tomas cámbiate la pata i la parejita de BCN que se compren unas botas para la prox.) tot va anar força be.
Desprès de caminar 12 o 13 hores mes o menys arribarem al camp base nº 1, allà vam realitzar una festa por to lo alto, barbacoa, balls tradicionals de la zona, zumbidos varios, etc … tot això combinat amb una miqueta de vi amb denominació d’origen “ Padre Juangra “ i cafetoni de can Iruela que estava mol bo però que no em va treure la son.
Una bismi i apa bon vent i Barca nova.

Notícies

Calendari de curses.