diumenge, 24 de juny del 2007

Puigmal (2.913 m.)

Els 4 muturets que aspiren a pujar l'Aneto continuen amb la seva preparació particular, i en aquest cas la muntanya escollida ha estat el Puigmal, cim de 2.913 metres. La sortida ha estat molt variada. Hem començat a pinyó fixe i en una hora i mitja hem fet 900 metres de desnivell per arribar al cim, amb unes rampes molt fortes i un vent que bufava fort i fred. En Juangra s'ha quedat amb els dits "morcillones" per la resta de la sortida i en Vitium amb els cabells ben enrampats. Després tocava baixada, i si la pujada era forta la baixada potser era pitjor, perquè era tot terra llisa sense escalons naturals i relliscava molt (és possible que l’any que bé intentem fer la ruta al revés, per comprovar si és més dura). Després tocava el tall més maco, amb un paisatge preciós, grans valls entravessades per rierols, amb cavalls i vaques que es confonien perfectament amb la natura, fins arribar al santuari de Núria. Llavors ha vingut la cagada del dia, ens hem equivocat i hem baixat cap a Queralbs i quan estàvem cap a mitja baixada ens hem adonat de l’error. Apa nois!, marxa enrere. Hem tornat fins al santuari, hem corregit la ruta i després d’una petita pujada a rodar fins al punt d’inici. Fet i fotut ha estat millor perquè la ruta s’ha allargat i hem entrenat més. En total hem caminat unes 6 hores aproximadament. Una mica de "comía" i cap a casa, tots vermells com crancs, perquè no ens hem posat crema solar, Burros!!!I fins aquí la nostra sortida (amb un petit "avituallament" de Voll-Damm a mig camí per no perdre el costum). Us mantindrem informats de les properes aventures.

Fitxa tècnica de l'ascensió:
Altitud de sortida: 2.070 m
Altitud d'arribada: 2.913 m
Desnivell teòric: 843 m
Horari aproximat: 1:30 hores (ascensió)
Recorregut: 12 km (ascens, descens a Núria i tornada a Fontalba)
Material necesari: Cap (a l'estiu)
Accessos: Des de Ribes de Freser s'agafa la carretera que va cap a Queralbs (1.230 m). Un cop passat aquest poble la carretera comença a pujar ràpidament i es converteix en un pista de sorra fins que arribem a Fontalba (2.070 m).

Galeria de Fotos:

Puigmal 23-06-07

By Juangra.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Grande jornada, con la ruta más dura hasta el momento para los muturets. La corrección de ruta a medio camino supuso un reto psicológico que superamos con creces y nos hizo más fuertes como grupo. Estamos preparados.
¡¡¡ANETO TIEMBLA!!!

marc ha dit...

Doncs a mi m'han arribat veus que hi va haver un moment de crisis, i que en mutur, va haver d'agafar el comandament del grup.
Vinga nanus que aixo us haura anat molt bé, per entrenar per l'Aneto.
Molta sort.

marc ha dit...

Apa que no hem feu enveja,jo aqui lesionat que sino....
Ara l'Aneto l'heu d'agafar amb calma, cadascú, al seu ritme, no heu de voler anar al ritme d'un altre, que la ruta es molt llarga i us pot donar molts ensurts.
Per la resta sort.

Notícies

Calendari de curses.